Sparks in Paradiso

De legendarische formatie Sparks doet dinsdag 21 februari Paradiso aan. De band rond de excentrieke broers Ron en Russell Mael staat al 35 jaar gerant voor goed in het gehoor liggende pop/rockdeuntjes met het accent op de synthesizer. Met een steeds wisselende bezetting waren ze vooral begin jaren ’70 van grote invloed op zowel het Amerikaanse als Engelse popklimaat. Dat de band er vandaag de dag nog steeds toe doet blijkt uit de cover van hun hit This Town Ain’t Big Enough For The Both Of Us door The Darkness. Van glamrock tot synthpop en symfonische rock. Sparks heeft alle stijlen overleeft en klinkt anno 2006 nog even fris als in hun begintijd.

De carrière van de Sparks beslaat inmiddels 35 jaar, maar van ophouden willen de broertjes Ron en Russell Mael nog niet weten. Het beste werk van de band stamt uit de vroege jaren ’70 (Progaganda en Kimono My House) maar ook daarna hebben de Sparks nog vele interessante CD’s gemaakt. De uit Los Angeles afkomstige, maar al jaren lang vanuit Londen opererende broers zijn niet meer weg te denken uit de popmuziek. Na enkele mislukte art-pop projecten kwam in 1972 de grote doorbraak met het door Todd Rundgren geproduceerde titelloze debuutalbum. Niet lang daarna verruilden de Amerikanen hun thuisstad voor London alwaar de rest van de bandleden werden vervangen voor Engelse muzikanten. Alhoewel Sparks nooit meer zo succesvol is geweest als in haar glamperiode zijn ze nog steeds een van de weinige bands uit de jaren ’70 die vandaag de dag met nieuwe, frisse muziek komt. Niet het teren op oude successen, maar het steeds meer verfijnen en experimenteren met hun sound staat bij deze band centraal. 13 februari komt hun nieuwste werk uit: Hello Young Lovers. En treffende kon de titel haast niet zijn, want een nieuwe generatie rockliefhebbers leert Sparks kennen en gaat van de band houden. Sparks scoorden in Nederland vier hits, waarvan ‘This town ain’t big enough’ in 1974 de grootste was. Hun laatste tip (maar o zo goed!) was When do I get to sing ‘My way’ uit 1994. Dinsdag 21.02 SPARKS in Paradiso, Amsterdam. Aanvang: 21.00 uur / Zaal open: 19.30 uur. Entree: € 20,- / Voorverkoop bij Ticket Service, Amsterdams Uitburo en de platenzaken Get records, Boudisque en Concerto in Amsterdam.

(afkomstig van Wanadoo.nl)

Advertenties

6 gedachten over “Sparks in Paradiso

 1. Het is hun derde optreden in Nederland. Eerder stonden ze in het Congresgebouw in Den Haag in 1975(?). Later op het haagse (s)park(s)pop in 1994 denk ik. Aan beide erg leuke herinneringen

 2. Niet helemaal juist. Ze speelden de eerste keer in november 1972 in Tivoli, Scheveningen. Daarna in december 1974 in Amsterdam (Concertgebouw) en Rotterdam. Daarna in 1975 in Den Haag (Congresgebouw). In 1994 op Parkpop en in 1995 in de Roxy in Amsterdam. Er zal een fan gathering worden gehouden vlak voor Paradiso. Mocht je verdere informatie willen, kun je me even mailen.

 3. In 1995 waren ze op Parkpop. Was er zelf ook.

 4. Hoi webmaster van dit weblog.
  Ik was dinsdag bij het geweldige concert in parretje!
  ik heb wat clips met mijn mobiel gemaakt.
  Als je ze wil plaatsen op dit log kan dat.
  mail maar ff hoe ik het moet doen(als je het wilt).
  groet
  weer helemaal gek van de sparks(na 30 jaar…)

 5. Ik ben ook in Paradiso geweest en heb flink wat fotos genomen zie onderstaande link:

  http://web.mac.com/rob.bertens/iWeb/Concerten/SPARKS.html

 6. Gert-Jan Kamer maart 1, 2006 — 9:49 pm

  Heeeee, wat een leuke weblog is dit! Ik was ook een van de gelukkigen, die het concert van de Sparks in Paradiso zagen. Ik ging er eigenlijk heen met een gekkig nostalgisch gevoel, maar zag een fffffantastisch optreden, met steengoeie muziek, gebracht door een enthousiaste band.
  Hartstikke leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close