In een woord geweldig!

Gisteravond ben ik samen met m’n vriend naar het concert van Sparks in Paradiso geweest. Nooit verwacht dat ze ooit weer in Nederland zouden optreden en nog wel met een heus concert, maar ze stonden er. Vantevoren zijn we naar een Ierse pub aan het Leidseplein gegaan, waar ik ook andere Sparksfans ontmoette. Hier hebben we een hapje gegeten en daarna togen we met z’n allen naar Paradiso. Toen we de zaal binnenliepen, was het nog niet erg druk en konden we gemakkelijk naar voren lopen. Maar naarmate de avond vorderde, begon het meer en meer vol te stromen en was het uiteindelijk behoorlijk gevuld. Ook het balkon was goed bezet. Ron en Russell kwamen ongeveer kwart over 9 het podium op en gingen meteen van start met “Dick Around”, het eerste nummer van hun laatste album “Hello Young Lovers”. De overige bandleden stonden achter een doorzichtig gordijn en in het midden stond een groot scherm waar filmpjes met Ron en Russell op te zien waren, passend bij elk liedje. Iedereen was in het zwart gekleed. Het hele album werd vlot afgewerkt en na een korte pauze gingen ze verder met songs van de andere 19 platen. De volgende liedjes werden gezongen:

* Happy Hunting Ground
* Bon Voyage
* Hospitality on Parade
* In the Future
* Never Turn Your Back On Mother Earth
* No 1 Song In Heaven
* When Do I Get To Sing My Way
* This Town Ain’t Big Enough For The Both Of Us
* Amateur Hour

Daarna verdwenen ze van het podium om even later terug te komen voor een toegift:

* Something for The Girl with Everything
* The Rhythm Thief
* Suburban Homeboy

Ik vond het een geweldige avond, stond haast helemaal vooraan en kon alles dus goed zien. M’n vriend heeft nog een heleboel foto’s gemaakt, die ik over een paar dagen hierop zal zetten. (als ze gelukt zijn)

Advertenties

9 gedachten over “In een woord geweldig!

 1. het was idd geweldig, ik hoop dat de foto’s gelukt zijn
  ik dacht dat je geen foto’s mocht maken dus ( sukkel 😉 ) geen camera mee ….. foutje..!

 2. Inderdaad een geweldig concert. Ik vond Hello Young Lovers nog niet zo geweldig (ook pas 3 keer gedraaid van te voren) maar vandaag er al 2 keer erg van genoten.
  Leuke animaties, hoe wel het af en toe wel wat gezocht leek. De keuze uit het andere materiaal vond ik wel verrassend. Jammer dat het feestnummer bij uitstek Goofing off niet gespeeld werd!
  en ook ik had geen camera bij me, dus ben ook erg benieuwd naar de plaatjes

 3. Als niet-onwijs-Sparks fan heb ik erg van het concert genoten. Ik kende de nieuwe CD totaal niet, maar vond het erg goeie nummers.

  De Eighties afterparty was overigens ook vermeldenswaardig! Eindelijk eens geen disco maar New Wave!

 4. Ik ben nog steeds niet bekomen van dit, voor mij eerste, Sparks concert. Overwhelming!!! Ik had Hello young lovers meteen al gekocht en van tevoren wel 10x gedraaid…
  ze maakten alle verwachtingen ruimschoots waar, ik stond aan het podium geplakt. Heeeel goede keuze, die xtra gitaren. Ik ben al fan vanaf 1974, maar was ze helaas uit het oog verloren tot 2004. ben nu alles aan het inhalen, en wat een unieke kans een optreden in Nederland!
  Ze lijken niet te verouderen, kunst en passie en een gezonde levensstijl!

 5. Niet te verouderen? Ik herkende Russel op de foto’s van Hello Young Lovers eerst niet eens! Maar in levende lijve viel dat geweldig mee. Veel energie en hij haalde ook bijna alle hoge noten nog, al moest Tammy ‘m af en toe te hulp schieden.

 6. Vondt het ook een goed en apart concert en heb er zeker van genoten,alleen jammer dat ze Beat the Clock niet zongen,maar mischien de volgende keer want ze komen van de zomer een keer terug zie die.

 7. Ik was er gelukkig ook bij die dinsdag 21 februari in Paradiso, Amsterdam.
  En ik vond het ook geweldig en heb me kostelijk geamuseerd. Ik stond helemaal vooraan en moest af en toe de schoenen van een dansende Russel ontwijken. Ik heb ook veel fotos (digitaal) gemaakt en als iemand interesse heeft hoor ik het wel. Ik heb meteen de nieuwe CD daar gekocht en inmiddels grijs gedraaid. Sparks is voor mij Fun. 😛 Als ik ze hoor krijg ik goeie zin. Deze muziek en vooral ook de teksten vervelen nooit. Superklasse.

 8. Ben ook in Paradiso geweest (vanuit almelo), zo blij dat ik erbij ben geweest. Propaganda heb ik 30 jaar geleden grijs gedraaid: drie nummers live en ongelooflijk goed uitgevoerd. Lil Beethoven set was fantastisch. Nieuw werk is ook heel goed vind ik. Wat krijg je toch een blij gevoel van die broers. Ik vond de band ook superstrak. Ik vind Ron nog leuker als hij zijn act loslaat en gewoon doet. 😀

 9. Beetje late reaktie, maar zal toch ook nog even moeten laten weten dat ik hier ook was, een ontzettende Sparksfan uit de beginjaren die kompleet afhaakte ten tijde van Looks Looks Looks, nog steeds het allerzwaktste wat ze ooit gedaan hebben…

  een kennis kwam met het voorstel om naar de Sparks te gaan, ik wist niet eens dat ze nog leefden en/of bestonden!!!
  Maar wat een geweldig live optreden was dit zeg!!!!
  Als ze er deze zomer weer zijn, ben ik er ook weer!!!!
  En graag meer aandacht voor deze jonge helden in de vijftig van de nationale pers!!!! 8) 8)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close